Ahoj, poradíte někdo, kdy kupovat letenky někam "do tepla" v období Vánoc? Žádné last minute asi v tomhle období (třeba od německých CK asi nehrozí, nebo ano? Díky moc, I. .

Nějaké tipy kam cestovat přes Vánoce?

Založil(a) ve fóru Zájezdy s CK

Bratislava-Málaga 21.12.-28.12., 54 eur RT, Wizz

0 Citovat

Komu nevadi cestovat 25.12 o 6:00, tak VIE - Hurgada s navratom 1.1 (odlet 11:35) za 179 € u Wizz.

Catania z BUD na tie iste datumy ako Hurkada je stale za 77€ spiatocne

0 Citovat

Kdyby někdo narazil na zajímavou nabídku přes příští svátky, tak sem s ní :)

7 Citovat

Počkal bych aspoň na léto, teď něco sehnat za 11 měsíců dopředu chce štěstí..

0 Citovat

třeba Easyjet už má letový řád venku. (Chtěla jsem Kanáry z Berlína.)

0 Citovat

Ano, je celkem brzo, ale osobně mám zkušenost, že v létě už je zase spíše pozdě, tak kdyby náhodou někdo na něco narazil, tak ať to vlákno nezapadne 

5 Citovat

Nie sú to Vianoce ale Wizz má veľa dobrých cien na veľkú noc z Bratislavy tento rok. Napr Tel Aviv tam je za necelých 80€ (bez WDC) na čisto veľkonočný termín.

1 Citovat

Patrik Č napsal(a):

Kdyby někdo narazil na zajímavou nabídku přes příští svátky, tak sem s ní :)

Katowice - Fuerta s Wizz, aktualne pres svatky (18.12.26  - 1.1.27) od  cca 3.400 Kc (s WDC). Prelety na muste mezi ostrovy od 23EUR za jednosmerku.

2 Citovat

romancient napsal(a):

Počkal bych aspoň na léto, teď něco sehnat za 11 měsíců dopředu chce štěstí..

Letěl jsem takhle přes Vánoce několikrát a mám spíš zkušenost, že 11 měsíců dopředu byly ty letenky za lepší cenu než v létě. To už je většinou pozdě. 

14 Citovat

Turci mají solidní cenu PRG-MRU 17.12.-2.1. za nějakých 18k - krátký přestup a noční long-haul. Vietnam Airlines pak za 18-20k z Prahy jižní Vietnam. Dají se dělat i OJ kombinace (já jsem testoval SGN, DLI, CXR, VCA, PQC), včetně delšího stopoveru v SGN (odlet 16.1. z PRG, návrat 1.1. ze SGN). Pro cestující s dětmi přes Vánoce do tepla solidní poměr cena/výkon.

6 Citovat

Díky za sdílení, Mauricius je lákavý. Někdo osobní zkušenost jak to tam v tomto období vypadá s počasím? Dočetl jsem se, že v prosinci už je období dešťů.

0 Citovat

Ahoj Patriku, 

Byli jsme tam tyto Vánoce a počasí se liší na každé straně ostrova. Nejvíc deštivý byl východ, naopak západ a jih byl super (max s krátkou přeháňkou). Teploty 25-30 s tím že pořád tak nějak foukalo, takže se to dalo v pohodě zvládat. Navíc oceán byl osvěžující 😀

PS: Odlétali jsme 28.12. a druhý den měl přijít cyklon, takže jde taky o štěstí jako všude v těchto destinacích.

2 Citovat

Boli sme tam v tom období na týždeň a mali sme perfektne počasie úplne bez dažďa, o rok na to išli známy a kôli cyklónu tri dni nemohli vyjsť ani z hotela. Takže asi ťažko povedať ako to bude tento rok....

2 Citovat

Pro ty kdo už jste na Vánoční termíny v posledních pár letech vycestovali - za kolik jste vůbec ulovili nějakou Asii (Thajsko, Sri lanka, Indo...)? 

0 Citovat

Ale ono to není jen o letenkách, ale taky o ceně ubytování, která bývá taky vyšší... (všechna aspoň trochu turistická místa) Plus omezené služby v místech, kde se slaví Vánoce - zavřené památky, muzea, obchody, omezené množství otevřených restaurací, omezení dopravy atd.

0 Citovat

Mauricius vanoce 2024 termin priblizne 13.-31.12., pocasi super, slejvak asi 2x za celou dobu, more teple, auto a ubytovani (apartmany) levne. 18k s Lufthansou.

0 Citovat

Michaela _8 napsal(a):

Pro ty kdo už jste na Vánoční termíny v posledních pár letech vycestovali - za kolik jste vůbec ulovili nějakou Asii (Thajsko, Sri lanka, Indo...)? 

Jak píše Michal, vedle dražších letenek i ceny ubytování jsou o dost dražší, to je třeba brát v úvahu a na těch hodně i středně turistických místech bývá lidí jako sraček. Ale abych odpověděl, poslední 3 roky létáme dítětem a tam mám target za co nejméně bolestivý itinerář (minimum a krátké přestupy, noční long-haul) platit do 20k/osoba (1x indonésie, 2x Thajsko - většinou odlet do 15.12. a návrat kolem 30.12.)

Pokud máš dost odvahy a sneseš nepohodlí, tak budou i levnější možnosti, ale už to zdaleka není, co to bývalo.

0 Citovat

My se zrovna teď taky díváme a řešíme podobně jako Vojta co nejméně bolestivý itinerář kvůli juniorovi a máme podobné zkušenosti. Z minulých let (Thajsko, Vietnam) odlet do cca 10.12. a návrat mezi svátky se dá z PRG s rozumnými přestupy sehnat za 16-18k/osoba. Samozřejmě když kupujete více než půl roku dopředu, pak cena roste a jak bylo zmíněno výše, není to jen o ceně letenky, ale i všeho ostatního. Teď zvažujeme odlet okolo 25.-26.12. a návrat cca 16.1. a tam vychází Vietnam do 23k/osoba, což je za mě pořád OK, myslím vzhledem k době, kdy to je.

0 Citovat

Sever Vietnamu přes prosinec a leden nedoporučuju. Bývá tam silná inverze a kvůli tomu i extrémní znečištění vzduchu, přes které není vidět slunce. AQI běžně 150 až 200.

1 Citovat

Kupovala jsem dlouho předem, cca 8-9 měsíců, a 2025 jsme měli Saigon za 16 tis s Qatar ( návrat na Silvestra) a vloni s nimi cca stejný termín Keňu, ještě o něco levněji. 
Letos mě ale čeká oříšek - potřebovala bych pro 5 lidí letenky na Havaj, odlet v půlce prosince, návrat klidně zas na Silvestra (těsně po Novém roce by to bylo drahé). Uvítám jakýkoliv tip, co sledovat, případně kdy optimálně koupit. Jo, a ideálně chceme koupit alespoň trochu lidský itinerář. Asi jsme taky schopni skoro kamkoliv dojet - polská letiště, Vídeň, Budapešť, Praha i Berlín. Pokud by kdokoliv cokoliv, tak předem díky moc.

1 Citovat

Scoot, přímý let VIE - SIN, 17.12.- 31.12.2026, cena od 592 EUR (14.350 Kč).

3 Citovat

Mandarinka napsal(a):

Kupovala jsem dlouho předem, cca 8-9 měsíců, a 2025 jsme měli Saigon za 16 tis s Qatar ( návrat na Silvestra) a vloni s nimi cca stejný termín Keňu, ještě o něco levněji. 
Letos mě ale čeká oříšek - potřebovala bych pro 5 lidí letenky na Havaj, odlet v půlce prosince, návrat klidně zas na Silvestra (těsně po Novém roce by to bylo drahé). Uvítám jakýkoliv tip, co sledovat, případně kdy optimálně koupit. Jo, a ideálně chceme koupit alespoň trochu lidský itinerář. Asi jsme taky schopni skoro kamkoliv dojet - polská letiště, Vídeň, Budapešť, Praha i Berlín. Pokud by kdokoliv cokoliv, tak předem díky moc.

Co takhle Air Canada z Mnichova s 1 přestupem ve Vancouveru za cca 22.500,-?

0 Citovat

Prg-PDL momentalne za 10,5k s TAPem.

Nam sa povedlo minuly rok 26.12-4.1 za 7,5k kupovane v Kvetnu..

0 Citovat

sokali napsal(a):

[citace="Mandarinka "]

Letos mě ale čeká oříšek - potřebovala bych pro 5 lidí letenky na Havaj, odlet 

Co takhle Air Canada z Mnichova s 1 přestupem ve Vancouveru za cca 22.500,-?

[/citace]

Dík za tip, koukám na to. Zrovna ten Mnichov je pro nás ze severní Moravy ale fakt daleko.

0 Citovat

Ovšem Air Canada z Krakova v mém termínu již za 988 eur, což už za zvážení určitě stojí. Nevýhodou je absence zavazadel a nutnost nocování ve Vencouveru na cestě zpět. Nevím, zda je šance na něco ještě lepšího. V loňském roce měl akce prakticky téměř jen Condor, a s tím se nám fakt nechce, málo místa na nohy a pod.

1